Зображення користувача Володимир Щербина.
Володимир Щербина
  • Відвідувань: 89
  • Переглядів: 98

Новим прем’єр-міністром Японії може стати проукраїнський політик

Категорія:

В Японії очікують, що чинний прем’єр-міністр Фуміо Кішіда може незабаром піти у відставку. І найбільш імовірним наступником називають чинного міністра закордонних справ пані Йоко Камікава.

20240413yoko.jpg

Прем’єрміністр Японії Фуміо Кішіда (справа) та міністр закордонних справ Йоко Камікава

В Японії є свої політичні традиції одна з них: чинний прем’єр-міністр та міністр закордонних справ їздять за кордон окремо. Але якщо прем’єр-міністр збирається у відставку, то він починає брати з собою на всі важливі заходи того політика, якого хоче бачити своїм наступником. Свого часу чинний прем’єр-міністр Фуміо Кішіда був міністром закордонних справ у кабінеті тодішнього прем'єр-міністра Сіндзо Абе, і коли пан Абе готувався піти у відставку, то почав брати  з собою на всі важливі заходи пана Кішіду.

А тепер Фуміо Кішіда вже у статусі прем’єр-міністра, який збирається у відставку, почав брати з собою на всі важливі заходи чинного міністра закордонних справ пані Йоко Камікава.

Сьогодні уряд Японії є реально проукраїнським. Японія допомагає Україні насамперед засобами розмінування, також постачає Україні різне військове обладнання.

Існує законодавча заборона на продаж за кордон летальної зброї, і провідні японські політики все частіше говорять про необхідність скасування цієї заборони. Тоді уряд Японії отримає можливість передавати Україні не тільки військове обладнання, але й летальну зброю.

Коли зараз японські (а також інші азійські) інформаційні агенції говорять про пані Йоко Камікава, як про імовірного наступного прем’єр-міністра, то публікують фотографії основних віх її політичної кар’єри. І серед цих фото обов’язково присутні фото, як пані Йоко, яка стала міністром закордонних справ восени 2023 року – у січні 2024 року відвідала Київ, була у Бучі та Ірпіні, де поклала квіти до меморіалів закатованих російськими загарбниками, та фото її пресконференції у бомбосховищі у Києві.

На мій погляд, це позитивне явище, що на зміну одному проукраїнському політику, який йде у відставку, приходить інший так само проукраїнський політик. Тому є надія, що стосунки між нашими державами будуть інтенсивно розвиватися.

P.S. У 2017 році, ми вже казали у своїх відео, що геополітичним союзником України буде саме Японія. А от Китай буде геополітичним союзником (чи скоріше сюзереном) Московії. А тому нам треба налагоджувати стосунки з Японією і максимально уникати стосунків з Китаєм.

 

 

Наші інтереси: 

Японія – наш геостратегічний союзник.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Теги: 
Японія
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи